2018-10-05
佐敦餐厅众多,最近仲有吾少新餐厅。贪新鲜既同事推介呢间新开张左几个月既餐厅,话系门口见到lunch menu包餐汤、蒜蓉法包、主食同餐饮,都系$48至$128。大家见几抵食,所以决定试试。呢度都几近九龙公园,系近九龙公园体育馆出口行5 min就到。好采我地偷🐥早少少出黎,吾洗等位,可直入。餐厅装修简约新净,感觉优闲。午饭套餐有10个选择,全部都包餐汤、蒜蓉法包、主菜同餐饮,仲有得加钱配甜品。我拣左8号餐:香煎比目鱼(蒜蓉牛油汁、薯条)先黎既系餐汤同蒜蓉法包。蒜蓉法包有惊喜,十分脆口,暖暖既,好想食多块。餐汤饮得出吾系罐头汤,d萝卜蕃茄洋葱吾会煮到淋哂,可以食埋。香煎比目鱼卖相有心思,用西兰花垫住块鱼,望落整齐d同可以避免整淋d薯条。比目鱼两面煎香,中间肉质保持鲜嫩。薯条炸到好酥脆,无得输。最后叹番杯茶,醒神下。姜茶茶包,加片柠檬,吾落糖都吾会话好寡咁。同事果杯西班牙咖啡好似甜品咁,有球雪糕系上面。佢赞旧雪糕同咖啡好夹,中和左咖啡既苦涩味同提升左细腻度。门口有下午茶套餐menu,四十几蚊起。
好采我地偷🐥早少少出黎,吾洗等位,可直入。
餐厅装修简约新净,感觉优闲。
我拣左8号餐:香煎比目鱼(蒜蓉牛油汁、薯条)
先黎既系餐汤同蒜蓉法包。
蒜蓉法包有惊喜,十分脆口,暖暖既,好想食多块。
比目鱼两面煎香,中间肉质保持鲜嫩。
薯条炸到好酥脆,无得输。
最后叹番杯茶,醒神下。
姜茶茶包,加片柠檬,吾落糖都吾会话好寡咁。
门口有下午茶套餐menu,四十几蚊起。