2017-06-27
千両系元气寿司旗下既,佢系黎自日本关东栃木县既极品回转寿司,以传统精湛「江户前」手握寿司既手艺,为食客巧制精致又正宗既日本高档回转寿司,所以d人成日都话佢系高级版既元气寿司。而系呢个炎炎夏日,行步路都会出汗既天气,就会特别想食冻野,所以今日返工前我同朋友就黎到旺角moko千両。呢间分店系系moko 3楼,装修系以木色做主,地方宽敞,环境舒适。午餐menu呢度lunch都几爆场,午餐价钱由$75蚊起,价钱唔算贵,仲包杯炭烧研磨咖啡或者香橙果茶tim。千両刺身饭 $95呢个刺身饭卖相精美,佢将三文鱼,吞拿鱼,油甘鱼切粒,再配三文鱼籽,温泉蛋同炸天妇罗粒,口感非常丰富,而且切粒既刺身又能吸尽蛋汁,味道鲜甜又有蛋香。呢个套餐仲有埋面豉汤同沙律,抵食特上刺身丼 $128至于呢个丼丼好似杂锦丼饭咁有三文鱼、吞拿鱼、赤海虾、烧玉子、油甘鱼、带子同三文鱼籽。刺身铺满面之余又新鲜,每片都系厚切有口感,而个烧玉子就又香甜又软嫩。价钱好亲民,成个餐都系配埋前菜沙律同面豉汤我地两个都系拣左香橙果茶,呢个果茶解渴之余,有茶味,仲有新鲜橙肉tim,好适合呢个夏日
午餐menu
千両 刺身饭 $95