2017-10-23
上次同麻辣君误撞去左食晚饭,入面好多野食都好吸引,奈何晚餐份量大,两条女唔食得多,发现想食嘅野午餐都有得㨂,于是择日重赛黎食午餐,两条女叫到成枱野。首先梗系要叫个水煮鱼,上次食唔到,今次必试,再番兜口水鸡,麻辣蕨菜,新野有酸辣粉,麻辣莴笋同海蜇。蕨菜同莴笋无咩味道,但系食落好爽,我钟意食海蜇,不过有好多芫萎,唔知同午餐有无关系,碟蕨菜都有好多芫萎,上次食夜晚都无咁多。酸辣粉够酸但唔够辣,虽然我地全部野都系中辣,唯独个粉嘅辣唔够出。口水鸡坚好味,上次我外卖左一只同朋友一齐食,大家都话好食,然后终于食到期待已久嘅水煮鱼,鱼好滑,入面嘅大荳芽都好够味,我呢啲唔嘥野嘅人梗系自己带饭盒打包埋兜汁返屋企煮面。午餐埋单$240,同我地上次晚饭差不多价钱,但系就可以食多几款。餐牌入面仲有好多野想试,我地未食完就已经谂定下次要再黎食午餐试其他野