2020-04-18
坚尼地城冇咩餐厅,行左半个钟最后拣左食花园餐厅,因为见到午餐好似好抵咁我叫左A餐,落左柯打后一分钟已经送上餐汤餐包,果然系老牌连锁店,效率好高餐包微热,搽牛油可以溶系上面唔错罗宋汤有好多蔬菜系入边,虽然冇牛肉,但系饮落有啲微辣入口几惹味又估佢唔到岩岩食完个包就上埋个餐喇薯菜系简单一啲粟米,一粒车厘茄,一棵小棠菜(好新颖嘅配搭)薯条唔系新鲜炸起,但唔会话好油,不过不失牛扒冇问几成熟,我预左系全熟,但切开见到粉红色都几惊喜,佢切开仲有少少血水嘅,可能有啲人会接受唔到。块牛扒有啲肥膏,有啲筋位,食到少少冰鲜味,但蒜蓉汁都盖过阵味,呢个价位已经冇咩要求冻奶茶少甜少冰:第一次上好甜呀,好似饮紧糖浆咁,我叫侍应换番杯,佢都好好人即刻换比我,可惜个口已经甜到饮唔出咩味,应该都正正常常,唔会难饮环境都好好,位置阔落清静,座位干净舒适,12点黎食都唔会同人搭枱,或者同疫情有关啦总结黎讲野食唔算特别好食,但呢个价钱有咁嘅环境同服务已经好好至少好过大部分茶餐厅,难怪佢可以开咁多分店
餐包微热,搽牛油可以溶系上面唔错
岩岩食完个包就上埋个餐喇
薯菜系简单一啲粟米,一粒车厘茄,一棵小棠菜(好新颖嘅配搭)
薯条唔系新鲜炸起,但唔会话好油,不过不失