2019-03-12
今年除夕夜唔想同人逼住倒数,所以选择同屋企人食餐饭静静地迎接2019每次都觉得自助餐分量太多,半自助形式反而适合我地多d!呢日去左东港城𠮶间Mr.Steak,一早book左位,所以好快就可以入座 入到去已经觉得好有节日气氛,餐厅好多气球布置,每张枱都有party帽,相信小朋友黎到会更加开心!最惊喜系餐厅仲会送一张即影即有相比我地,开始用餐前就由服务员帮我地影相,虽然只系小小礼物,但感受得到餐厅既用心半自助形式,可以先拣选想要既main course,另外salad bar同dessert corner都系任食的。沙拉选择算多,除左可以自己选配菜类、沙律酱,亦有唔少mixed salad、pasta salad。其他冷盘就有火腿、菌类、番茄芝士等等,仲有龙虾汤饮添!! 其实食完已经过半饱 HAHA到main course...Daddy拣左烤英国猪柳扒 $228 猪柳扒几嫩滑,配埋苹果蓉、薯蓉好好味,唯一不足系d野食好快冻家姐既炉烤英国嫩鸡胸、烟肉野菌忌廉意大利面 $208 说实话,鸡胸煎得有d老同干水,pasta又系唔够热。而我同妈咪就叫左香煎三文鱼柳、焗带子、松露野菌意大利饭 $26
到main course...Daddy拣左烤英国猪柳扒 $228 猪柳扒几嫩滑,配埋苹果蓉、薯蓉好好味,唯一不足系d野食好快冻 家姐既炉烤英国嫩鸡胸、烟肉野菌忌廉意大利面 $208 说实话,鸡胸煎得有d老同干水,pasta又系唔够热。 而我同妈咪就叫左香煎三文鱼柳、焗带子、松露野菌意大利饭 $268 个意大利饭系热辣辣既 三文鱼又系煎得太干身。
总括黎讲,论食物价钱、种类、味道,整体系抵食既,可能节日赶住上菜,main course 一系唔够热、一系煎得太干身,呢度系有少少失色。