2021-02-16 195 浏览
上网碌下荃湾最近有咩新既餐厅 见到荃新天地开左间日式既西餐厅 睇相餐厅好令 仲有个森林做主题既下午茶 岩晒打卡即刻同屋企人去试试 我地大约晏昼3点半去到 门口企满人 原来系未开始叫飞 餐厅入面既人开始埋单走人 店员先开始叫人入座 都好快入得 大约4点钟就入座 用餐时间90分钟 差唔多每一枱都系叫个份下午茶 我地叫左个「绿野仙踪」下午茶 再追加3样野 甜点追加左红豆白玉抹茶布甸同埋日式蕨饼 咸点追加左炸鸡 本身个set甜点系有云卷 布郎尼 玫瑰苹果挞 松饼同香桃奇亚籽乳酪杯 咸点有日式炸豆腐 芝士年糕同虾多士 落左单冇几耐 店员同我地讲追加个个红豆白玉抹茶布甸卖晒 呢个系最想试既甜点 有啲失望 最后转左士多啤梨乳酪杯 个餐仲跟两杯冷泡茶 另外可以半价转特饮 我地见Menu都有好多特饮 谂住打卡影相既就拣左特饮 影相会令啲 拣左杯Golden Mist 系菠萝汁 味道唔错 另外我地再问返店员边杯特饮影相令啲 店员就话一定系红色有蕃茄个杯 但味道就麻麻 最后店员推介左杯So Good俾我地 的确又令又好饮 不过就细杯左啲 个份量得好少 几啖就饮晒 见其他枱既人叫既梳打都好令 仲大杯啲 食物

食物方面就正正常常咁 冇乜特别 个set上枱个阵个底放左干冰 有出烟既效果 岩晒打卡影相

总括黎讲 呢个价钱两个人食呢个Tea Set算系几抵 食物正常 餐厅真系几令 门口仲有个位俾客人打卡影相 仲有既系店员好有礼貌 好愿意解答我既问题 仲好有笑容 服务态度好好 中意影相打卡既一定要去试下
绿野仙踪下午茶
绿野仙踪下午茶