2023-09-25
朋友提議去Station 3 cafe食晚餐, 上到去先發覺原來自己n年前都黎過😅餐廳以白色為主, 裝修簡潔舒適, 每個座位都好闊落, 仲有一間房可以容納一班朋友gathering, 景觀都幾好, 位置係25樓, 所以一整排玻璃窗可以望到日落晚霞🌄意式鮮茄肉丸燴意粉🍝蕃茄茄汁酸酸甜甜, 意粉煮得剛好, 掛哂酸甜蕃茄汁, 越食越開胃肉丸夠大粒, 配料有芝士同埋蘑菇, 口感好豐富卡邦尼煙肉雜菌意粉🍝一上枱出哂煙好夠熱, 急不及待要食嘅感覺配料有芝士, 蘑菇, 煙肉, 意粉份量好夠多, 每條都掛哂汁, 好rich芝士薯條🍟薯條即叫即炸, 仲要係我最愛嘅粗身薯條, 每條薯條都充滿芝士香味, 份量亦頗多, 所以真係好抵食蜜糖雞翼🍗熱辣辣, 一碟6隻, 蜜糖味幾突出, 外皮煎到好香又有蜜糖嘅甜甜地味, 雞翼夠肥美, 醃料夠入味, 啖啖肉好嫩滑特首花茶🫖見到消除疲勞, 降肝火呢d字眼, 所以點左呢杯花茶, 正好可以消解油膩感西柚梳打🥤味道酸酸甜甜帶點小清新, 解暑無敵
意式鮮茄肉丸燴意粉🍝
肉丸夠大粒, 配料有芝士同埋蘑菇, 口感好豐富
卡邦尼煙肉雜菌意粉🍝
一上枱出哂煙好夠熱, 急不及待要食嘅感覺
芝士薯條🍟
蜜糖雞翼🍗
特首花茶🫖
西柚梳打🥤
味道酸酸甜甜帶點小清新, 解暑無敵