2021-08-27
去开铜锣湾 就黎食下好野 越南菜一向系我其中一个至爱 一睇menu价钱好抵 选择都算多 又可以套餐价加小食 几正咁我叫左set越南菜嘅招牌 又最考真功夫嘅火车牛魔金边粉 加个椰青同一人小食拼盘 个粉非常足料 肥牛 牛腩 牛筋 牛丸 牛柏叶样样齐 而配料同sauce都比得好多 好贴心 椰青亦keep得好冰冻 饮落完全系透心凉!!另外要讲讲个小食并盘 加30蚊就有4件高质炸物 当中最欣赏嘅系虾饼 食得出成件除左虾之后咩都冇 系100%嘅纯虾饼! 超级弹口OMG而呀妈就叫左香茅鸡扒煎蛋饭 又系加左一人小食拼盘 个饭我试左下 估唔到一个咁普通嘅饭都有惊喜 食落好香口 饭好弹牙 同埋呀妈表示好欣赏D野饮 佢叫左一杯peach tea同一枝 越南beer XDD