2024-03-19
大饭堂甜品小食屋价钱💲: $66/ $90好味程度😋: 3.7/5 (甜品4.3/5)服务🍴: 3.7/5环境🗾: 3.4/5性价比🥢: 5/5!!!回头率😚: 4/5-冬菇亭而家有d已经翻新成餐厅,净系保留个顶的特色。好似呢间系大围美林邨的餐厅,就系呢种啦。朋友前排系咁叫我去,话性价比极高。去完之后,我都完全有同感,因为包任食沙律、罗宋汤,定量小食、主食、甜品同饮品。男仔去食都一定超级饱!-✅沙律/罗宋汤。沙律正常,系新鲜的生菜、洋葱同栗米。酱汁有胡麻酱或日式沙律汁,当作系清清味蕾都唔错。-✅小食-炸烧卖/鸡翼。小食上的炸烧卖一般,唔够脆同埋椒盐唔够多,无咩味。烧卖都比较粉。 炸鸡翼好d,入面有味,唔会炸得太干☺️-✅✅麻香海蜇手撕鸡饭。麻香海蜇手撕鸡饭鸡肉份量唔少,肉质滑嫩,虽然唔好追求有咩新鲜鸡味,但调味非常香口,又好捞饭😚全部鸡肉都无骨,除左鸡翼同鸡翼尖。麻油味重,加d辣椒油花椒味,有d海蜇爽爽地,多重口感。要来送饭,适合不过😉-✅大盛丼饭。另一款主食拣左大盛丼饭,呢款有齐猪牛鸡三款肉。分别系牛肩胛、鸡扒同黑豚里脊。烧汁够多捞饭,全部肉都唔干的。鸡扒有最啖啖肉的感觉😌呢款无手撕鸡
价钱💲: $66/ $90
好味程度😋: 3.7/5 (甜品4.3/5)
服务🍴: 3.7/5
环境🗾: 3.4/5
性价比🥢: 5/5!!!
回头率😚: 4/5
✅大盛丼饭。另一款主食拣左大盛丼饭,呢款有齐猪牛鸡三款肉。分别系牛肩胛、鸡扒同黑豚里脊。烧汁够多捞饭,全部肉都唔干的。鸡扒有最啖啖肉的感觉😌呢款无手撕鸡咁突出,但肉食者都可以试试呢个。
✅✅梦游仙境/ 椰子椰青冻。前面的唔洗加钱,入面有芋圆、红豆粒、西米露、水晶同椰汁底。配料比较丰富。芋圆都烟韧,但比较多粉的感觉。水晶好似蒟蒻咁。红豆粒大粒得来都唔会太甜。另一款+$5的都好值得,因为佢有原个椰青水冻,食落好清甜,系天然椰子水的味道加埋个底浓郁的椰汁🥥同西米,成个甜品超级椰子控🤤
六十几蚊已经可以食到超级饱,呢个价钱无得输!质素唔系话超好食但唔差🤭甜品仲要系浓椰子!