2019-12-17 1199 浏览
中学成日去食,差唔多每个礼拜都去食😍,陪伴我度过六年时光,系中学回忆,隔咗几年,味道仍然系当年味道我叫左猪颈肉腩肉大肠(酸辣炸酱)汤米线送黑豆浆,下午茶时段送野饮,著校服全日送野饮 ,怪唔之得中学成日去啦猪颈肉腩肉大肠(酸辣炸酱)汤米线($43),价钱可接受👌,每个𩠌$5-6,每个𩠌份量6-7旧,若果你叫丸类嘅𩠌有3粒,本身有嘅炸酱都好食,少少辣配米线几正,”月尾”无钱叫一个𩠌都够食,$31左右,猪颈肉腩肉大肠份量多,配米线起正,夹一殊米线,放系匙羹,再放𩠌,然后一啖食落去,想想都好味,但略嫌汤底有少少油腻,依间分店米线偏软,其他分店米线偏硬。你可以拣捞米线都得,有秘制酱汁去捞,又系另一番风味⋯⋯

猪颈肉腩肉大肠酸辣炸酱汤米线
猪颈肉腩肉大肠酸辣炸酱汤米线