2019-02-09
今天是初三仲放假中,所以起床陪阿妈去行山和吃早餐,我们就去左蓝田意八吃个早餐先,平时我好少去吃早餐怕人多要等位,今天可能是初三,所以人不太多,入去先看餐牌内有很多早餐选择。我选左个火腿扁意粉,火腿是切丝加少少椰菜,最喜欢就是吃扁意粉,同平时出面的餐厅圆意粉唔同,扁意粉爽口过圆意粉,不会太腍或太硬,而且有件蒜蓉厚多士,上枱时热呼呼的蒜蓉厚多士,见都就想一口食落肚,果然无失望十分香脆,都是$27超抵食。阿妈就叫左个鲜菌沙嗲牛肉扁意粉$28,但要另外加$2才有蒜蓉厚多士,阿妈都喜欢吃,所以佢也追加$2厚多士,鲜菌和牛肉很香吸左D沙嗲酱坚好味,意粉一样爽口。阿妈叫左热鸳鸯奶茶,而我叫左杯热柠水,同其它餐厅分别不大,都好饮的。2人食到饱饱,嘻嘻!开开心心起步行山去。✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨如果大家喜爱我写既食评📝,麻烦帮帮手比个爱的鼓励❤️,我会写更多丰富既食评比大家!🤤✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨
蒜蓉厚多士
火腿扁意粉