2024-05-28
今日早咗放工去咗買食個下午茶,順便加料買2個泰式餸菜返屋企等屋企人收夜可以食揀咗茶餐呢個水門冬陰撈麵搭配小食就涼拌牛舌;再加左2串雞肉串燒茶餐食物份量都唔少,冬陰撈麵佢仲有落通菜,肉碎同肉丸,少辣程度,惹味好食!涼拌牛舌,味道帶酸,好開胃,牛舌啖啖肉。雞肉串燒烤得夠香,而且跟餐都幾大串,沙嗲醬汁香濃,好食!泰國無骨豬手非常之好味道,除咗炆得夠入味,比起中式/西式嘅豬手,泰式豬手食起嚟未到更豐富,同埋佢真係炆得非常夠火喉,肥瘦得宜,皮位油脂滿滿,好似食緊滑啫喱咁,嫩嫩嘅豬肉又有咬口,啖啖肉,好滿足!泰式鹵水牛三寶亦都係同樣出色,除咗讚佢炆得入味,另外都要炆得夠火喉先至會淋,佢嘅牛栢葉,金錢肚真係好好味,淋得嚟有少少爽口,而且仲有牛脷,白蘿蔔等等。各種配料,份量十足 推介!跟餐我仲叫咗泰式奶茶同埋菠蘿冰。奶茶香味濃郁,獨有嘅泰式口味,夠晒香甜;菠蘿冰清新開胃,夏天飲就真係啱曬,飲完個人都感覺醒一醒。
雞肉串燒烤得夠香,而且跟餐都幾大串,沙嗲醬汁香濃,好食!
泰國無骨豬手