2015-06-25
平时行过奥海城无论中午定晚市都人头涌涌,就衬Auntie 钟意食中菜,一行五人黎试下有咩咁特别。7点半黎到,始终系假日都等左半个钟先入得,不过门口个知客都好nice,等都等得舒服d。一坐底侍应就介绍有咩茶,听到'人参乌龙'即刻叫呢个,因为未试过。一饮落去无咩人参味,但吞左就去渗到d人参甘甘甜甜响口腔,几清新,唔错唔错。餐牌都几多选择,唔怕无野岩食。睇完一轮叫左个四人餐加个饭同小笼包。首先系前菜两小碟,鸡丝粉皮同尖椒皮蛋,味道都几好皮蛋都流心,但四人餐黎讲分量就细左d!跟住系翡翠鱼肉羹,待应好好帮我地分好五碗先上枱,一人都有满满一碗!唔腥仲有好多鱼肉,鱼肉又滑,清清地好好味。一口小笼包:话就话一口,但size都有普通既甘大只。热辣辣,皮唔算好簿好簿但只只都有晒汤汁,唔错!椒盐肉排:够干身!但松肉粉都唔少!呢个算系成餐最麻麻果样。赛磅蟹:无左传统赛磅蟹上面的蛋黄,但都保持到滑身又唔油,加埋瑶柱同虾仁,捞到好多白饭食!蟹肉扒西兰花:谂住叫个菜中和下d肉,但估唔到大大碟!又多蟹肉,抵食!鲍鱼鸡粒饭:呢个系另加的。有D似福建炒饭但换左鲍鱼汁,整到成个饭都几香浓。好快就食晒喇!食完正餐甜品上场,豆