2015-06-28
朋友新居入伙,上去探佢,无理由带梳蕉上去。难得佢下厨,就等我谂下买咩甜品上去。4个人,买个蛋糕都好㖞,我最近中意食半熟蛋糕,买个俾朋友们食都好,本身我谂住系九龙城买完再去屯门既,点知上openrice一望,发现佢地系屯门都开左分店,实在太方便我了。好近西铁站,行过去5分钟左右,去到发现个铺位细细,人流唔算多。望左一阵拣左个香蕉溶心芝士蛋糕$89,职员好细心介绍,我拣左之后又问我几耐先翻到屋企,帮我加干冰。去到朋友到,佢见到个蛋糕盒已经好开心,原来佢今日经过荃湾见到都想买,心有灵犀是也。食完正餐,甜品时间开始,叉,刀,碟,都系盒入面,个蛋糕望落好似普通芝士蛋糕咁,但一食落口就有好香浓既香蕉味,好滑,中间位有少少溶溶地咁,个d但相对地芝士味会出d。呢个蛋糕真系好好味,四个人食就刚刚好,如果多几个人食就唔多够喉。朋友们,对呢个蛋糕都好满意。太好了!
朋友们,对呢个蛋糕都好满意。太好了!