2018-06-12
今晚同男朋友庆祝,去左荃湾果边,行行下商场就见到札幌拉面Miso-No 1,就入去试下。由于我地都几早去食饭,所以唔洗点等位就入座,入到觉得喱到嘅装修好日本风啊! 我地坐低左就即刻睇下有咩食,佢嘅价位都唔算好贵,都几扺食,最尾我地点左一个$259 店长推荐二人套餐,有两个主食,四个小食加两杯野饮,真系好抵食! 我地主食叫左鳗鱼饭同招牌牛油拉面,而小食就叫左蟹子沙律,吉列虾,烧牛舌同埋自家制饺子。首先上嘅系蟹子沙律,味道正常,食沙律觉得好fresh 好开胃。而吉列虾好好味,佢个炸粉一啲都唔厚,而虾肉弹牙,一啲一唔梅,趁佢仲系热辣辣咁食,真系好正!烧牛舌都几好味, 好嫩,配以柠檬汁一啲都唔腻,不过如果厚身啲就好🤣不过味道都好好。而我都好钟意佢嘅自家制饺子,饺子皮好薄,馅都好juicy , 系我钟意嘅猪肉韭菜椰菜饺。到主食方面,我就好钟意我点嘅鳗鱼饭,条鳗鱼好厚好肥美,配以甜甜嘅鳗鱼汁,真系好好味!而男朋友点嘅招牌牛油拉面都几特别,入口有淡淡嘅牛油香味,但面就比较淋身,不过汤底都不错!我都系钟意我点嘅鳗鱼饭多啲。野饮我地就点左提子同荔枝果汁酒,我觉得都几好饮,而且酒味唔重,都几啱唔太钟意饮酒
蟹子沙律
吉列虾
烧牛舌
自家制饺子
鳗鱼饭
招牌牛油拉面
野饮我地就点左提子同荔枝果汁酒,我觉得都几好饮,而且酒味唔重,都几啱唔太钟意饮酒嘅人饮!
提子同荔枝果汁酒
最后埋单$307, 人均消费都系$150左右,我地食左咁多野其实真系几抵食,而且职员服务态度都好好!如果下次再经过荃湾,都会再食啊!