2018-10-19 45 浏览
黎到天后 朋友说有间相当出色且价钱便宜嘅越南菜 一于就去试试! 我地夜晚7点黎到 座位已经坐得满满 好彩都顺利入到 但都要搭枱 过多阵已经要排队啦!我地点左蟹膏蕃茄汤檬同三色蛋猪扒饭 本身想点多个小食米纸虾卷 但已经售罄!蟹膏蕃茄汤檬 (可以转河粉) 配料有蟹膏饼 札肉 蕃茄 猪红 豆卜 香菜 芽菜 生菜 相当丰富 汤底亦好浓郁 蟹膏饼鲜味十足 店员话系由蛋 蟹肉 蟹膏制成 难怪咁有蟹味 钟意食蟹嘅朋友一定会爱上!三色蛋猪扒饭 方形嘅三色蛋 里面有啲萝卜丝 猪肉碎咁 味道清淡得黎好食 猪扒烤得唔会太腍 另外佢附送嘅菜汤系出奇地好饮!牛油果沙冰 感觉更像奶昔 因为没有任何碎冰 入口非常顺滑却浓郁 淡淡嘅牛油果味 满意!另外 听闻呢度嘅甜品好出名 我地7点到达 都已经全部售罄 建议如果想黎试甜品嘅一定要再早啲到!