2024-03-30
又俾我地发现一间好抵食既韩式餐厅今次嚟到将军澳港铁宝琳站新都城三期,地点喺天幕广场中间直行扶手电梯旁边直接进入食评:韩式炸鸡-有骨鸡-半只 $98自家腌料, 味道唔会遮过鸡味, 生熟炸得刚好, 唔会炸过龙, 肉嫩唔干, 脆浆炸得刚好, 一撕就裂韩式猪腩片饭 $68份量都几多, 腩片份量都唔少, 仲跟个小泡菜, 沙津味道就比我平时食既无咁浓味, 钟意淡口少少可以食呢款韩式猪肉紫菜饭团份量又系好多, 还配送个小泡菜, 饭圈里面好足料, 有我最钟意食既黄萝卜, 饭粒唔会干硬, 外咗SIZE比韩国的大和多料外, 味道正宗士多啤梨鲜奶 $45 跟餐半价初初望落以为系果酱加鲜奶, 但饮落又饮唔到果酱, 而且食到粒粒果肉, 鲜奶亦无额外加添糖水, 几好饮㖞!提拉米苏窝夫 $45 - 必食推荐我以为窝夫系纯粉浆倒入夹机制, 食落惊艳到我外脆内软之余, 里面仲有一层类似酥皮, 然后每层都有唔同口味, 食它真的有如食紧tiramisu cut cake咁, 口感有层次, 必食推荐最惊艳的是, 2个人摆满一枱𩠌, 埋单都系$299, 好抵!揽住个肚埋单, 大满足!
直接进入食评:
韩式炸鸡-有骨鸡-半只 $98
韩式猪腩片饭 $68
韩式猪肉紫菜饭团
士多啤梨鲜奶 $45 跟餐半价
提拉米苏窝夫 $45 - 必食推荐
我以为窝夫系纯粉浆倒入夹机制, 食落惊艳到我
揽住个肚埋单, 大满足!