1K
2019-01-22 123 浏览
今日一大班朋友入将军澳探朋友,住在将军澳朋友叫我哋去 将军澳常宁路2号 Tko Gateway 地下里面嘅food lane间「清心斋」买斋点一齐叹。「清心斋」是一间主要卖素食糕点,朋友讲平时成日都嚟帮衬,呢度全部食物都系自家制,每天新鲜制造,难得嚟到梗系要买多几款大家一齐品尝下。先来各一碗豆腐花香滑无比,豆香非常浓郁。芝麻糊都不错, 不会太甜太杰。再来一个指黑芝麻糊配豆腐花,同样是浓郁的芝麻糊,入口芝麻香味极浓!大盒斋卤味人人最爱,卤得入味香口,味道非常好,食得出好新鲜!糕点是多到花多眼乱,有香芋糕、芝麻糕、马蹄糕、红枣糕、桂花糕、彩虹糕等等,多款糕点甜度比较低,入口清甜,健康之选啊!最后都买返一样石磨豆浆,豆味浓郁,又真系很不错。怪不得街坊朋友点名要我哋去「清心斋」买素食榚点啦,食物质素好,价钱又合理,性价比极高呀~

外卖自取
  • 榚点