2024-11-15 782 浏览
今晚我同班朋友去咗湾仔既「春宵」一齐打边炉🍲,啲嘢食真系劲正又抵食👍!啲嘢样样都高质素,地点方便餐厅又阔落,环境舒服,真系无得弹😌🏠。我哋先拣咗个招牌滋阴补身鸽子汤作为汤底,汤头清甜滋润,一滚个汤更加香甜,对身体仲有益!每一口汤都喺滋润你既心灵同胃肠😋。当然唔少得系𠮶个A5飞驒和牛牛颈脊(大)🐄,肉质嫩滑,油花分布均匀,一煮就即刻见到啲脂肪溶出嚟,落到口即刻爆满出牛嘅鲜味,真系一试就返寻味既感觉🤩!跟住仲有二人什菜什菌盛合🥬🍄,有唔同晚菇菌同埋时令蔬菜,新鲜得黎食落口感丰富,配埋啲汤底真系好正!讲到墨鱼丸🦑,系店家自家制,好弹牙,啲墨鱼汁浓香扑鼻,入埋口味更加丰富!再有潮汕牛筋丸,口感真系好弹,咬劲十足!再试下椒盐鱿鱼须🦑,外脆内软,啲椒盐味真系点都几好食,食多几条都唔会腻!最后有鲜虾滑🦐,新鲜虾肉打成滑,食落口感弹,仲有一阵阵虾味!今次喺「春宵」打边炉,真系冇得顶!👫👭 个CP值真系爆灯💣!如果你钟意食火锅,就一定唔可以错过呢间!🎉🤟😊