2021-09-15 77 浏览
今晚同老公想食泰国嘢,就嚟咗大埔嘅木屋大排档,因为听朋友讲过话几好味,所以就嚟试吓,坐低咗之后睇到本Menu超级多嘢选择,真系劲多款泰国菜任你拣,样样都想食嘅我哋都睇咗一阵,最终就决定咗叫一个辣椒膏肉碎炒金边粉,一个生菜包,同埋一锅冬阴功明炉海鲜,首先嚟嘅系辣椒膏肉碎炒金边粉,个人觉得比较湿啲,如果炒得干身啲就会感觉好啲,但系味道都够,唔会太过淡,系唔差嘅,然后生菜包佢分咗一只系炒嘅猪肉同一只系唔炒嘅猪肉,我哋就叫咗只炒嘅猪肉,不过个人认为呢个略嫌失色咗啲,因为期望佢炒过嘅猪肉系会好香口好惹味,但系认为麻麻地,最后一定要推介嘅最出色就系冬阴功明炉海鲜锅,好多海鲜,包括鲜虾,鱿鱼,青口,花甲,仲有粉丝荐底,最紧要嘅就系个冬阴功汤,冬阴功汤浓郁,唔好以为佢用来做左汤底会比较淡,但系系真系同冬阴功汤冇分别,钟意饮冬阴功汤嘅我觉得好好饮,至于所有海鲜都好新鲜,花甲都好大只,最好味嘅就系个粉丝朔左个冬阴功汤,下次真系可以再嚟试吓其他菜,因为佢本Menu真系好多好多款菜式俾你拣,样样都想食,值得推介👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

2021-09-14