2015-04-22
好耐冇写过食评了,得闲要追返下先得呢;寻晚刚食完放题新鲜滚热辣就写左你先啦。组长o系放题界 (XD) 都算做几多人识,我记得曾经都食过铜锣湾分店的,都觉得味道唔错而 CP 值都高的,始终佢价钱唔算贵所以唔会要求好高嘛。收工同朋友约定去尖沙咀揾食,行去亚士厘道都系贪佢选择多又唔使点等位;见佢 7pm 前入座只系 $148+10% per head,决定入去怒食发泄一下。店舖面积唔太大,都有两三台客食紧了;两个人被安排了在四人台。座位以放题黎讲都算坐得几舒服,台同台之间唔太迫,又唔算太嘈静静地都唔错。打开 menu 一睇都系放题大路野,选择都算几多丫;不过一开波梗系叫刺身同串烧啦。( p.s. 个人几欣赏佢o既点餐方法,跟 menu 填 no. 去点餐,相比起出面好多餐厅系五颜六色分哂类o既点菜纸,咁样感觉上比较环保呢 ) 饮品有唔少罐装饮品选择,啤酒都系任饮咖,亦可以散叫 sake。三文鱼牛油果军舰 - 个人好钟意食牛油果,不嬲都觉得佢同三文鱼好 match 咖,而且重点系佢块紫菜好脆 ( 好怕 d 软 lum lum 的 = =+);所以好钟意呢个呢。天妇罗 - 点左三文鱼,冬菇同大