2021-07-18
虽然黄大仙开咗寿司郎,但每次见到𠮶度嘅人潮,都即刻缩沙,离开揾其他嘢食,和气食堂就系好好嘅替代品!我都有一段时间冇帮衬,呢度嘅午市定食照旧都有好多选择,我就食返我嘅至爱,三文鱼丰盛定食!加咗价几蚊鸡,但水准都keep得到。和气嘅定食不嬲都好丰富,呢个三文鱼餐,包左一碗茶碗蒸,蛋蒸得好嫩滑,而且够鲜味。之后仲上咗两件炸鸡,啱啱炸起热辣辣,炸得多汁唔鞋口。跟住仲有一碗热汤乌冬,质感够弹牙,份量啱啱好,唔会太多顶住个胃,因为之后仲要食重点!最后就系8件三文鱼寿司加3片刺身,当中有2件花之恋,3件三文鱼卷物,两件三文鱼寿司,同埋一件灸烧三文鱼寿司。听落都好丰富,三文鱼切得厚,一啲都唔悭住悭住,食落肥美新鲜,依家谂返都仲想再encore!咁丰富嘅定食,真系食到撑肚皮,如果喺黄大仙谂唔到食咩,不妨来试试和气食堂啦!