2023-07-23 62 浏览
今日去左富豪酒家,试咗佢哋嘅午市套餐。🍽比起散点来讲,个价钱真系好抵!只需780蚊,就可以有半只鸡或鸭再拣3道菜,而且选择有超多款式!首先叫嘅系招牌姜葱煎盐香鸡,有别于坊间,佢嘅鸡肉非常细嫩柔软,香煎火候岩岩好,冇令肉汁流失同冇出现干涩状况,皮脆肉嫩!然后我拣嘅系围虾肉碎煮胜瓜。佢用咗原只游水海虾同半肥瘦猪肉剁成嘅肉碎去煮,加入上汤再同胜瓜一齐煮。食落去就可以感受到虾肉爽口多汁,肉碎滑嫩,而胜瓜清甜爽脆。系一道好清新开胃嘅小菜!🍤🥒另外我试咗方鱼炒芥兰仔。用咗最嫩嘅芥兰,同埋汕尾南澳岛渔船生晒嘅方鱼干一齐炒。芥兰炒得翠绿鲜嫩,方鱼干崧脆嘅口感使得整碟菜更加美味且层次分明。真系令味蕾享受到不一样嘅滋味!🥬🐟最后,我亦尝试咗土鱿马蹄蒸肉饼。用上优质猪肉手剁成肉饼,加埋半干湿土鱿同马蹄粒蒸熟。食落去,肉饼柔滑鲜嫩,土鱿嘅鲜味同马蹄嘅爽口感让整道菜更加美味。真系一个好适合搭配白饭一齐食嘅精致小菜,想无限添饭,回味无穷!🦑🌽呢餐真系超级好味啊!用咁抵钱换到咁正嘅食物真系好开心!😄

首先叫嘅系招牌姜葱煎盐香鸡,

然后我拣嘅系围虾肉碎煮胜瓜。

另外我试咗方鱼炒芥兰仔。

最后,我亦尝试咗土鱿马蹄蒸肉饼。

呢餐真系超级好味啊!用咁抵钱换到咁正嘅食物真系好开心!😄
2023-06-22