2019-04-05 391 浏览
今日做完正经野,黎到红磡,咁岩经过附近,紧系去芝麻绿豆,食番碗糖水啦睇番menu,其实真系唔系话太多选择,但正正有我想食既喳咋睇番碗喳咋,真系好足料......有咩咁足料?平时一碗喳咋真系得喳咋,但呢度既喳咋就正啦(入面已经有汤丸,芋头,蕃薯),仲点系唔洗再加钱,抵食都唔系太重要,最紧要都系要好食(唔系比哂你食,唔好食都无用)讲番碗喳咋食落口香味十足,甜度适中,所用既椰汁都有椰汁味(真系试过椰汁系无椰汁味),而且蕃薯同芋头都整得好淋同好入味,唔会话好硬同无味,仲有佢用既芝麻汤丸都十分软滑,值得推荐喳咋 - $25最后好似唔够喉,食多个姜汁汤丸,仲点想试下佢个姜汁,汤丸照旧软滑,姜味十足,但食落就好像有点苦味,所以只食了汤丸便算了

睇番menu,其实真系唔系话太多选择,但正正有我想食既喳咋

睇番碗喳咋,真系好足料......有咩咁足料?

喳咋 - $25
喳咋