2024-06-11
心郁郁想食星洲蟹,第一时间就谂起呢间乐天经典。佢哋嘅二人套餐B ($668),有齐前菜小吃、星洲蟹、热炒、粉面饭、甜品同饮料,每款都有唔同嘅菜式可以拣,非常抵食。黄金鱼皮酥脆鱼皮淋上满满嘅香浓咸蛋黄金沙,食落仲系脆卜卜,够哂邪恶。辣椒螃蟹(伴炸刀切小馒头)蟹都有4款做法可以拣,我哋今次就拣咗辣椒螃蟹。蟹嘅size适中,两个人分啱啱好,师傅仲将只蟹叠到好似火山咁,非常有心思。蟹用咗甜辣酱汁去炮制,非常之惹味,蟹肉鲜甜。将d蟹膏同酱汁用炸到金黄香脆嘅小馒头夹住食真系超正。脆脆咕噜肉小炒就叫咗咕噜肉,咕噜肉外边脆口,肉质腍身,而且冇骨,件件都啖啖肉。虾味鱼子虾球炒饭炒饭粒粒分明,软硬适中。加入咗鱼子、虾酱同虾球去炒,鲜味十足。招牌酸柑香茅冻甜品嘅香茅冻都几有特色,食落冰凉清爽,香茅嘅清香慢慢喺口入面散发出嚟。柠檬薏米水饮品就叫咗柠檬薏米水,味道酸酸甜甜,清新又解腻。。。乐天经典 (奥海城2期) (大角咀)大角咀海庭道18号奥海城2期UG楼UG09号舖。。
黄金鱼皮
辣椒螃蟹(伴炸刀切小馒头)
蟹用咗甜辣酱汁去炮制,非常之惹味,蟹肉鲜甜。
将d蟹膏同酱汁用炸到金黄香脆嘅小馒头夹住食真系超正。
脆脆咕噜肉
虾味鱼子虾球炒饭
招牌酸柑香茅冻
柠檬薏米水
饮品就叫咗柠檬薏米水,味道酸酸甜甜,清新又解腻。
。
乐天经典 (奥海城2期) (大角咀)
大角咀海庭道18号奥海城2期UG楼UG09号舖