2021-10-07 190 浏览
今日经过中上环, 突然想食台湾嘢, 见到呢间小店 只熊仔咁得意, 见仲有一张枱,就入咗去试下, 果然味道同分量都唔错。 红烧猪软骨麻辣拌面除咗猪软骨之外其实仲有台式肉燥, 呢个辣度较为温和, 反而突出咗佢啲干葱嘅味道, 猪软骨够淋, 分量好多, 唔错唔错 冻香芋珍珠奶茶台式饮品中,香芋珍珠奶茶都算系我头几位选择, 味道唔错唔太甜 , 配辣嘢食, 正! 细份盐酥鸡盐酥鸡最怕佢炸得太干身, 呢个都几juicy, 细份都唔少,两个人都够食 炸豆腐呢个真系要讲讲呀,我坐低见对面两枱客都叫呢个食,仲要encore, 原来呢度系可以叫啤酒饮㗎,1664同Stella都有,呢个炸豆腐表面系有木鱼碎,应该系连豆腐一齐炸,再配泰式辣酱,好惹味, 当佐酒小食,一流。

红烧猪软骨麻辣拌面

冻香芋珍珠奶茶