2020-06-19
我哋嗌咗盐焗鸡丝饭($52)、酥炸猪扒肉燥饭($60)、香香盐酥鸡(主食追加价$31)、蜜糖花枝丸(主食追加价$31)同埋两杯嘢饮,分别系黑糖珍珠(+$10)同香芋珍珠(+$5)首先讲咗两个主食啦盐焗鸡丝饭就比较清淡啲嘅⭐️⭐️但系啲鸡肉都比我想像中叫几有味而且佢都会提供一个酱比我地(而呢个酱应该系每一款主食都会有嘅)而我第一啖试呢个酱就完全觉得系平时食冷面𠮶个汁👍👍好有回忆嘅味道😅😅(特别系西九𠮶阵味)之后我食𠮶个肉燥饭一嚟值得赞嘅系其实比我想像中多肉燥而且唔会太油腻令到自己食完好快口渴(之后会出一间铺头系我叫咗多肉燥之后都系劲少😣😣)二嚟啲猪扒真系炸得好香💛💛同埋真系有好酥脆嘅口感𠮶个香香盐酥鸡其实都真系几吸引因为佢唔会太多炸粉所以可以几乎系啖啖肉咁滞❣️❣️蜜糖花枝丸其实个花枝丸系几好食嘅🥰🥰不过我就觉得点少少蜜糖已经好足够最后真心好建议大家嗌𠮶杯黑糖珍珠因为卖相真系好靓、打卡一流😆😆味道当然都有返咁上下嘅质素啦而我𠮶杯香芋珍珠其实都几好因为佢比其他市面上嘅香芋珍珠奶茶嘅香芋味系比较重‼️‼️所以真心几啱我最后想同大家讲埋其实呢度都有供应埋梳乎厘而且三款都系$59咋❤️❤️❤️不过就只系星期五六日
首先讲咗两个主食啦
盐焗鸡丝饭就比较清淡啲嘅⭐️⭐️
但系啲鸡肉都比我想像中叫几有味
而我第一啖试呢个酱就完全觉得系平时食冷面𠮶个汁👍👍
好有回忆嘅味道😅😅(特别系西九𠮶阵味)
之后我食𠮶个肉燥饭
一嚟值得赞嘅系其实比我想像中多肉燥
而且唔会太油腻令到自己食完好快口渴
(之后会出一间铺头系我叫咗多肉燥之后都系劲少😣😣)
二嚟啲猪扒真系炸得好香💛💛
同埋真系有好酥脆嘅口感
𠮶个香香盐酥鸡其实都真系几吸引
因为佢唔会太多炸粉
所以可以几乎系啖啖肉咁滞❣️❣️
蜜糖花枝丸其实个花枝丸系几好食嘅🥰🥰
不过我就觉得点少少蜜糖已经好足够
最后真心好建议大家嗌𠮶杯黑糖珍珠
因为卖相真系好靓、打卡一流😆😆
味道当然都有返咁上下嘅质素啦
而我𠮶杯香芋珍珠其实都几好
因为佢比其他市面上嘅香芋珍珠奶茶嘅香芋味系比较重‼️‼️
所以真心几啱我
最后想同大家讲埋其实呢度都有供应埋梳乎厘
而且三款都系$59咋❤️❤️❤️
不过就只系星期五六日先会供应
所以如果想食埋梳乎厘嘅话建议大家星期五六日先嚟
(利申我都好想食佢哋嘅梳乎厘但系我哋去𠮶日系星期四,超Sad)