2020-06-07 146 浏览
明明见冇落雨先同仔仔出去,打算去行街买野煮粉食,点知一去到荃湾落车就落大雨,唔通连个天都唔想我煮,仔仔见我开始想发火,就立即哄我,妈咪咁辛苦唔好煮啦,简单食餐厅算啦,我同你系附近找一间啦,就系咁仔仔拖左我入台湾面,由于未够6点,我们竟然仲可以叫下午茶餐咁又几抵㖞。仔仔好乖知落雨我易晕易炆,就唔烦我,仲话今次佢负责叫,我负责食就得,超窝心。系仔仔发板下,叫左以下几款野食:下午茶餐 ~吉列猪扒饭咖哩汁配水蜜桃柑桔芦荟加珍珠。炸脾沙律+酸辣汤拉面配荔枝乳酸三色Q果加珍珠。另外仲叫左份 炸腐皮虾卷。仔仔真唔客气一野叫咁多,好彩佢又同我一齐食得哂,又记得我钟意饮酸辣汤,食香口野,算你啦!呢到的炸物炸得好香口,个吉列猪扒点咖哩汁一流,开头我惊好辣因仔仔食,点知一食ok 㖞甜辣,小朋友都食到, 而我喜欢的酸辣汤就够浓郁,野饮配搭都好夹,下午茶餐真系好抵食。

系仔仔发板下,叫左以下几款野食:
下午茶餐 ~吉列猪扒饭咖哩汁配水蜜桃柑桔芦荟加珍珠。

炸脾沙律+酸辣汤拉面配荔枝乳酸三色Q果加珍珠。

另外仲叫左份 炸腐皮虾卷。