2021-01-01 775 浏览
一叶小厨主打台湾食品,咁我自己呢都好钟意食台湾野,所以就去咗一叶小厨嗌佢嘅下午茶餐。😛我就叫咗盐酥鸡饭配台湾肠。盐酥鸡+台湾肠 配肉燥饭$45盐酥鸡🐥嘅炸皮唔算太厚,中规中矩,鸡肉都算够热,新鲜炸起。而且你堂食你可以叫佢提供唔同嘅调味料,佢有三款唔同嘅调味料俾你拣,包括紫菜粉、七味粉同埋酸梅粉。咁我钟意食酸酸甜甜嘅,所以我觉得酸梅粉配盐酥鸡几好。咁佢嘅饭另外会配上少少肉燥俾你,咁就唔会话就得白饭咁单调。我觉得捞埋一齐食都唔错嘅。咁台湾肠呢,切好咗细细粒啦上菜,有好多嘅蒜蓉搭配,食落去香口。下午茶餐另外配一杯蜂蜜红茶,正正常常。咁我觉得呢间餐厅唔算话好突出,但以呢个价钱来讲都算唔差同埋份量都好多嘅👍🏻。

盐酥鸡+台湾肠 配肉燥饭$45

盐酥鸡+台湾肠 配肉燥饭