2023-12-21 47 浏览
就黎圣诞, 今日放假尊登约埋朋友出去拣圣诞礼物送俾朋友, 顺便食埋lunch , 但想留定啲quota 食圣诞大餐, 今餐食得清淡啲先.天气又冻又想食热野, 台湾野就啱晒, 可以食汤面, 所以拣咗d 间餐厅.我同朋友-人叫咗一个餐, 个餐已包一个主食, 小食同餐饮, 约$7x-8x -个餐, 经济之选.金华火腿花雕鸡汤面- 超浓花雕味, 好适合我口味, 鸡肉鲜嫰, 唔鞋口, 食完好暖胃饱肚台式卤水鸡中翼红葱酱油伴面- 鸡中翼入味, 热食伴面, 冬天推介百页豆腐- 几特别, 口感唔𨫌台式烤香肠- ok 玫瑰花洋甘菊花茶- 上枱唔好即刻饮, 焗-阵更出味, 玫瑰花同洋甘菊味都好出,唔钟意甜既朋友, 就咁饮都一样咁正红枣桂圆玫瑰茶- 因有红枣同桂㘣, 微甜, 甜度刚刚好, 好啱女士饮

百页豆腐- 几特别, 口感唔𨫌

台式烤香肠- ok