好少会黎奥运呢头食野,不过最近有朋友介绍呢头有间大件夹抵食既西餐,所以就等放假带埋小朋友过黎食~ 我地选择平日晚上过黎,贪佢平日食客少d,可以坐耐少少XD餐厅采用绿色做主色,加上枱与枱间既位置都几松动,一d都唔会焗束感。 因为我地有三个人,所食物方面我地无叫二人餐而选择散叫,一共叫咗两个主菜,一个side dish同两杯野饮。不过真系有d后悔,因为d份量足,最后我地食到好饱XD 先讲下主菜先~ 我地叫两个主菜,分别系香煎鲈鱼配柠檬忌廉酱及薯蓉同美国肉眼扒8安士烧汁伴杂菜烧薯角,另外再加咗个配菜蒜蓉炒磨菇。 香煎鲈鱼配柠檬忌廉酱及薯蓉系叫俾呀女食既,结果上枱发现有两块大过手掌既鲈鱼,而且薯蓉都好多,真系几足料! 钟意淡口味既朋友一定会钟意呢个菜,因为佢无过多既过多既调味,可以食到鲈鱼既鲜味~加上鲈鱼片煎得好脆,连埋带少少酸既柠檬忌廉酱一d都唔漏~呀女都食得好滋味~ 肉眼扒都煎得相当唔错,唔会过生或过熟,加上本身块肉眼都唔差,所以口感好好。薯角并非一般炸薯角,而系呢度自制既,好味又唔油腻~ 蒜蓉炒磨菇就啱重口味既朋友仔啦,因为佢真系劲蒜! 本来以为系普通白磨菇,点知原来有不同种类既磨菇,正

蒜蓉炒磨菇就啱重口味既朋友仔啦,因为佢真系劲蒜! 本来以为系普通白磨菇,点知原来有不同种类既磨菇,正,唯一会希望佢少d油,咁就更加perfect啦~

我地叫咗两杯smoothie解渴,因为呢度系可以即场睇住佢整smoothie嫁!我地叫咗Coffee smoothie同Tropical smoothie,饮完一致认为Tropical smoothie略胜一筹,Tropical smoothie饮落有好新鲜既水果味,加上面头有块香蕉,感觉好fresh!反而Coffee smoothie有d唔惯,本来expect系好似饮咖啡咁,但系加上香蕉感觉唔太惯XD

最后我地食到劲饱走,连想食甜品都唔得!今次埋单大约$700但都好值得,因为坐得好舒服,而且份量一定够三个女仔食XD下次真系要改食二人餐,因为真系够食同平d,而且仲有甜品~
2024-02-21