2013-07-26 828 浏览
补祝男友生日,Openrice有六百几二人优惠,几抵。大家要准时到,因为劲粗蟹脚只出二三转。首先一开波都系拎左劲粗蟹脚先,真系好正好鲜味,其他冻海鲜试左少少,不吃也摆。转战生蚝,有专人即开,个人平时不太好蚝,但系南非个只真系齿夹留香,一d都腥,有一两只超咸,不过我都食左有记录最多ge11只蚝!之后食鱼生,有三文鱼、油甘鱼、鲷鱼同八爪鱼,个人只好三文鱼,几鲜,男友话油甘鱼好肥美! 但最大败笔系个师傅,切到散晒影响口感,拎左三次,三次都系咁~再黎烟熏食品,d烟三文鱼唔知点解好红咁色,不过味道系正常ge;而巴马火腿加蜜瓜都几好。仲有都几特色ge即溶芝士,但好快干,个人不太好。热食就好睇唔好食,冇一样野系可以encore的,饮左中汤,好油。到甜品有好几款,不算多,件件细细件可以试晒,不过都冇一款想encore,唔难食但普通,而软雪糕一如大家所讲,系淋到近乎溶ge。除餐茶一杯仲有任饮气水。整体黎讲以咁ge价钱质素算中上,主要食生蚝同蟹脚回本,人少少唔洗排大队,可覆桌。
劲粗蟹脚
即开生蚝