餐厅: 築地日本料理 (金百利廣場)
资讯:

2021-10-29 225 浏览
去开铜锣湾血并,行到攰要揾地方医肚,系金百利就有一间叫 筑地日本料理,突然间好想食日日嘢(我太挂住家乡了),好彩walkin 唔使等位,(餐厅可以booking),餐厅menu 都有好多唔同种类,主要有刺身,创作寿司,卷物,烧物,拉面,丼,1人前餐,2人前餐都有。由于我对甜虾,带子情有独钟,所以我主要食呢两样嘢,叫咗甜虾刺身,海胆带子卷物,虾虾三笑(有蟹膏熟虾,蟹膏甜虾,赤海虾),仲叫咗盐烧鲭鱼。食物好快上枱,有效率,先上盐烧鲭鱼,鲭鱼有手掌咁大条,烧得皮脆肉嫩,肉身唔会好干,成条鱼好快比我KO咗海胆带子卷物嘅配搭好特别,卷物外有带子,海胆,内有蟹柳,牛油果🥑,食落海胆带子新鲜鲜甜,带子好弹牙😂😂,有几个层次,又甜又清新咁(因为有牛油果关系)虾虾三笑,蟹膏好似画龙点睛系虾虾三笑上面,而赤海虾、甜虾鲜甜。甜虾刺身唔使我多讲,甜虾新鲜,食落肉身烟烟un un 好有口感得4只唔够喉吖😅

得4只唔够喉吖😅

2021-10-28