2017-05-03 1582 浏览
是咁的~~今日约左女朋友仔同佢d朋友仔打羽毛波 咁打之前就揾左呢间韩国铺试试 本身都抱住唔系特别期望嘅心态黎食 不过可以话俾大家听 呢到食嘅lunch有惊喜!大约正午十二点到左 一入黎就有麦茶同三小碟送俾我地 麦茶应该沟过水 麦味唔浓 不过够冰凉 饮落都舒服(行过黎都几热嫁) 不过咁 麦茶免费 咁又唔好太高要求嘅讲真 三小碟味道都好好 分别系芽菜 菠菜 同泡菜三样都有用过野腌过 唔会啖而无味好喇 咁到主菜喇 lunch set选择唔多 大几十几款啦 咁我地就叫左个拌饭同石锅牛肉set等待嘅时间都合理咁咪饮下麦茶食下三小碟同倾下计先啦拌饭份量好够 而且都有d牛肉粒(有d地方嘅拌饭系冇肉)落埋韩或拌饭酱将个生蛋黄同d饭捞埋一齐都好好味 饭身唔会太腍或太硬 而且每样𩠌都好干身 唔会捞完食完个底系水味道好fresh好正石锅牛肉set真系世界级 如果大家觉得拌饭到到都差唔多嘅就一定要试佢嘅石锅牛肉 热辣辣上而且d牛肉真系好正 唔似系d好渣嘅雪藏牛肉 食落好有牛味而且非常腍身 但又唔系腍到冇口感 拿掐得好好 垫底嘅粉丝吸晒牛肉汤嘅精华 好好味呀!正因为咁我地都试饮佢嘅牛肉汤!点知仲正好香好浓嘅牛肉
) 不过咁 麦茶免费 咁又唔好太高要求嘅讲真

等待嘅时间都合理
咁咪饮下麦茶食下三小碟同倾下计先啦

味道好fresh好正

正因为咁我地都试饮佢嘅牛肉汤!点知仲正
好香好浓嘅牛肉味 冇味精食
饮完唔会口干 系用心淆汤嘅味道~~呢个牛肉锅真系好得

另外我地仲叫左个韩式蛋卷 价钱80蚊女朋友仔觉得偏贵 不过我坚持要试 因为唔系好多韩国店都有呢味𩠌但喺韩国其实系一道好经典嘅菜式黎!蛋卷最后到(因为都几考功夫) 面头仲有d韩式酱同蜜糖芥末酱 食落同个蛋卷好match
因为蛋卷佢只系用鸡蛋同菠菜所以除左蛋味都唔会有咩其他味 但佢煎到微㶶加埋佢嘅酱 真系perfect match
唯有缺点系我地唔知佢原来咁大份 搞到食到好饱唔系好食得晒(其实优点黎)如果佢有出半份就好喇 或者中家几个朋友黎食就可以叫一份share 两个人食就太heavy喇
总括黎讲 呢间都好抵食 一个lunch set清一或42蚊 其实好抵 除左价钱合理 味道都好好 食到用料新鲜 而且服务都好有心
绝对值得一试 下次试下黎食晚市再话俾大家知好唔好食啦
2017-05-03