2022-01-31
呢排晚饭冇左堂食,日日都食屋企饭间中都想食酒楼的菜😆今日就专登订左个虎虾伊面自选小菜餐,外卖拎番屋企食,佢哋个4人餐都好抵食,只系388就有一个汤虾伊面一个炒饭,仲有2个自选小菜🤤😍汤就有两个选择分别系花胶老鸡汤或海皇瑶柱粟米羹,我哋就拣咗花胶老鸡汤😍花胶份量好多,真系够晒足料!鸡汤味道都好香浓,有白胡椒的香味,仲有鸡的甜味🥰真系100分‼️另外四人餐仲有跟上汤老虎虾伊面和厨皇炒饭,个人就较喜欢炒饭😌屋企人都成日话我系饭桶🤪伊面份量都好多,用上汤煮的伊面都入味!另外两个小炒就叫左蒜香鸡和椒盐猪扒😆都系平时去酒楼或者食小炒都好钟意叫的,估唔到拎到番屋企都仲热热地,而且冇淋晒,因为系个饭盒剪左少角😌蒜香鸡大家都好快食晒,鸡的皮够香脆,鸡肉够蒜味🤤椒盐猪扒都值得讲下,外卖番到去都冇淋晒,炸皮簿脆👍🏻佢有辣椒调味,令到椒盐猪扒辣辣地好惹味😛🤓
汤就有两个选择分别系花胶老鸡汤或海皇瑶柱粟米羹,我哋就拣咗花胶老鸡汤😍 花胶份量好多,真系够晒足料!鸡汤味道都好香浓,有白胡椒的香味,仲有鸡的甜味🥰真系100分‼️ 另外四人餐仲有跟上汤老虎虾伊面和厨皇炒饭,个人就较喜欢炒饭😌 屋企人都成日话我系饭桶🤪伊面份量都好多,用上汤煮的伊面都入味!
另外两个小炒就叫左蒜香鸡和椒盐猪扒😆都系平时去酒楼或者食小炒都好钟意叫的,估唔到拎到番屋企都仲热热地,而且冇淋晒,因为系个饭盒剪左少角😌 蒜香鸡大家都好快食晒,鸡的皮够香脆,鸡肉够蒜味🤤椒盐猪扒都值得讲下,外卖番到去都冇淋晒,炸皮簿脆👍🏻佢有辣椒调味,令到椒盐猪扒辣辣地好惹味😛🤓