2024-08-25
1993 浏览
疫情嘅时候Online买过佢哋嘅寿喜烧套餐,见原来佢哋喺尖沙咀都开咗,今日同姨甥嚟食个晚餐~ 特上•萨摩牛寿喜烧套餐 $498/位做紧2位或以上88折套餐有前菜4%奇迹A5萨摩牛肉眼切片70g霜降A5萨摩牛切片 110g野菜盛合兰王蛋及无菌蛋米饭甜品前菜:明太子炙烧和牛、松菇蓉豆腐、北寄贝龙虾沙律~ 用和牛包住苹果,减轻和牛嘅腻,仲突显到明太子嘅咸香。豆腐同沙律就清新开胃前菜之后店员会帮手开炉同煎第一块A5萨摩牛~ 我哋呢件系肉眼位~ 嚟自鹿儿岛嘅萨摩牛脂肪分布均匀,肉质幼嫩,入口即溶~ 而寿喜烧酱汁系肉屋自家调制~ 唔会太甜,煎好嘅和牛可以沾打匀嘅兰王蛋同无菌蛋,令牛肉食落更加滑,而用两款蛋系想沟淡兰王嘅蛋味,唔会喧宾夺主~ 用野菜嚟同牛肉间住食可以减轻牛肉嘅油腻感~ 配菜用嚟送日本米饭都一流最后甜品系柚子雪芭~ 超清爽饮品就点咗夕烧け同星紫流砂夕烧け偏向似果茶星紫流砂乳酸味浓呢个价位同质素就算几抵食
特上•萨摩牛寿喜烧套餐 $498/位
兰王蛋及无菌蛋
米饭
甜品
前菜:
明太子炙烧和牛、松菇蓉豆腐、北寄贝龙虾沙律~
最后甜品系柚子雪芭~ 超清爽
饮品就点咗夕烧け同星紫流砂