2022-05-15 2267 浏览
疫情严重好多时候都系买外卖返屋企食 但系喺屋企食都可以食得好开心 最紧要系食物质素有保证呀嘛😀 今日就嚟咗观塘嘅工厂大厦买外卖 之前都食过呢间泰国嘢 外卖自取有九折㗎 咁就更加抵食啦小食拼盘两件虾饼 每件虾饼呈半月型🌙 炸到外脆内软 虾胶好弹牙 两件鱼饼切开成四件半圆型 两件春卷 切成四件 入面主要系萝卜丝同椰菜丝 同埋有四件泰国鸡枣 有个腐竹外皮包住鸡肉馅 都好脆口🐥大虾炒金边粉大虾真系好大只 而且虾肉好弹牙 连配料花生粒青柠同埋葱都有喺度😮 基本上同堂食冇乜分别泰式蟹肉炒饭略嫌呢碟饭唔够咸 蟹肉粒都几多㗎 由于饭入面有蛋白 所以望落有啲似港式嘅瑶柱蛋白炒饭😂青咖哩杂菜青咖喱其实好好送饭 但系个人觉得浸住烚菜嚟讲 有啲太重口味🤣 所以我就唔系好钟意呢碟𩠌啦整体来讲泰式食物价钱本身唔算太平 由于外卖自取嘅关系 令到我哋可以用咁平嘅价钱食到优质嘅食物😌 绝对系更加抵呀

小食拼盘
小食拼盘