2022-06-28 152 浏览
SOGO 血拼完,去咗附近嘅Gustoso Burger简单买个汉堡回家!小店主打汉堡,铺面唔大,只做外卖生意,亦因为咁,汉堡价钱唔贵,$39-$88已有交易,喺铜锣湾区算系非常亲民。汉堡除咗分猪、鸡、牛、海鲜及和牛系列之外,仲有埋素Burger,选择多样化。我拣咗牛油果脆鸡堡($58),材料简单,有脆鸡,牛油果酱,牛油果片,洋葱,车打芝士及番茄,配搭虽然稳阵,但味道唔错,特别系块脆鸡,炸得香脆唔油腻,咬落肉质嫩滑之余仲带有肉汁,唔会炸得好干。汉堡包咬落唔会好空气感,比较扎实,如果烘得脆口d就更有口感啦。不过始终返到屋企先食,隔咗15min左右,牛油果酱开始有少少变黑,影响卖相。如果将洋葱摆喺牛油果酱下面,可以减慢氧化速度。+$19升级套餐,有3粒香芋地瓜丸及一杯$18饮品。香芋地瓜丸好有惊喜,唔会炸得油腻,入面系软绵香甜嘅香芋地瓜蓉,虽然邪恶但好味!呢度饮品同样好多选择,有梳打、珍珠奶茶、鲜奶、朱古力同芝士奶盖系列。天气热,拣咗杯冻白桃乌龙茶(原价$26,补$8),茶味香醇,带有淡淡白桃香甜清新,消暑一流。落单后先见到原来糖度同冰量都有得拣,如果店员主动问一句会更好。

+$19升级套餐,有3粒香芋地瓜丸及一杯$18饮品。