2019-09-08 99 浏览
经常系附近食早餐,发现原来开左间车仔面,一于就约埋住观塘的朋友来食,入到店铺就先系收银落单,选择都几多,除左基本拣三个𩠌一面之外,佢都仲有几个套餐“大B套餐”“细B套餐”同埋一个素食餐,唔想再谂食咩,所以就拣左大B餐,朋友佢就要细B餐。落完单就望住个mon,等左阵见到自已号码就有得食,大B餐有鱿鱼,鱿鱼好爽,大肠就好入味,我要左个小辣,辣度啱啱好,唔会抢左其他味,而朋友的细B套餐,见到都好多𩠌,试左佢一旧萝卜,煮得好淋,完全入晒味,还有发现B哥有好多小食,就拣左个香茅鸡翼,同埋炸虾饼,估唔到小食做得一样出色,全部都系即叫即炸,虾饼热辣辣,咬一啖已经觉得好弹牙,加上又大件又厚身,而鸡翼就炸得表皮好香脆,亦都真系有香茅味,食左咁多野,最后都有叫番杯特饮,咖啡红豆冰,红豆好淋又甜,可以消减一下啲油腻,整体都好好味,下次再食其他。

• 炸虾饼
  • 香茅鸡翼