2024-03-15
.⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯ ♡⋯⋯⋯♡⋯上次系尖沙咀天文台道食完中菜,准备回家嘅时候见到对面有间好开扬嘅酒吧餐厅,门口背开放式嘅设计坐满晒饮酒嘅食客,令到我印象好深刻。今次重游旧地,一于要试吓究竟佢系食啲乜嘢。睇一睇Menu先发现,原来佢系一间墨西哥餐厅。Mexican Beef Taco Salad 平时食taco都系一份饼包裹住肉馅,但系今次依个巨型沙律就用咗巨型云吞状嘅饼底。食之前要先打碎饼身,感觉上都几好玩。入面最重要当然系牛肉粒,仲有芝士、牛油果同埋沙律菜,食落充满肉香又滋味。Chicken Burrito食得墨西哥菜,一定唔少得burrito。净系睇个馅就知道与别不同,鸡肉用咗秘制嘅红色酱料,加入大量嘅芝士,切开都会见到拉丝嘅状态,好邪恶啊。Pork Ques依款系猪肉夹饼,配搭三种唔同酱料,如牛油果酱、乳酪和辛辣酱。三种配搭各有特色。最后当然唔少得饮品Avocado Smoothie,口感够晒幼滑。如果唔想错过其他好介绍,记得follow我呀😘多谢大家!!!你嘅支持就系我嘅动力!记得点赞❤️ ⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯ ♡⋯⋯⋯♡⋯8Five2 Resto
Mexican Beef Taco Salad
Chicken Burrito
Pork Ques
你嘅支持就系我嘅动力!记得点赞❤️
⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯ ♡⋯⋯⋯♡⋯
8Five2 Restobar (尖沙咀)
尖沙咀天文台道8号地下2号舖