2023-09-02 215 浏览
夜晚放工去咗佐敦食拉面,等咗一阵就有得入去,记得每次食亲拉面都好饱,女朋友次次都食唔晒。呢间金鹤拉面可以俾佢嗌可爱的小份,咁就唔使浪费食物,价钱仲平啲添!今次我哋嗌咗极浓鸡白汤拉面(可爱的小份),同埋北海道蟹汤拉面,仲嗌咗蒲烧活鳗鱼串先讲一讲个极浓鸡白汤拉面,真系比平时食开嘅鸡,白汤拉面浓郁劲多,仲要配埋鸡肉同埋豚肉叉烧,真系绝配,最后差唔多饮晒啲汤咁滞!北海道蟹汤拉面一望落去就见到成个拳头咁咁多嘅蟹肉,呢个价钱食真系好抵食,个汤仲要劲浓蟹味,香浓得来,又唔系死咸𠮶啲,食完一啲都唔口渴!最后就系鳗鱼串,日本直送活鳗,好似系每日限量供应,一望到咁肥嘅鳗鱼就已经上一啖咬落去,师傅控制火候控制得啱啱好,表面烧到脆脆地,肉质超级弹牙,一咬落去啲汁别晒出嚟,下次真系要试吓佢个鳗鱼饭!最后,我哋仲用会员计划换咗罐可乐饮,gur晒!见到佢门口贴住大胃王挑战, 30分钟内食晒2/4/6碗拉面都有奖,我自问就真系挑战唔到,因为份量真系好大碗,饮埋啲汤真系超级饱!不过你哋可以试试挑战呀!

最后,我哋仲用会员计划换咗罐可乐饮,gur晒!