2022-11-11 694 浏览
秋风起,呢排成日俾啲大闸蟹🦀🦀洗版,个个都食,搞到我都心痒痒😲,可惜身边𠮶个唔钟意食大闸蟹,睇左好多地方,最终选择左呢度😁,因为身边人唔食大闸蟹都仲可以打边炉🤭。初初都有啲忐忑,始终喺街市里面,不过黎到见到环境都可以接受,地下都干净,唔会湿立立。重点系价钱抵食,我哋早段时间五点半可以食到八点,有2.5小时,都系$348一位。最正系有啤酒任饮🤗。先讲主角大闸蟹🦀,坐低先俾一公一乸,头两转无得选择,第三round就可以择食公定乸。我觉得呢度服务几好😏,佢哋会留意大家食到咁上下,就问大家仲要唔要,上蟹速度都好快,黎到都系热辣辣既。蟹既size大约系3,4両,讲真食得任食,都唔会要求太高,因为系当造季节,蟹膏都算多,不过蟹唔算太鲜味,味道稍为淡啲,但食左咁多只都无死蟹,算系咁😋。至于打边炉配料既选择,都系啲大路既丸类,饺子,肥牛等等😲。当然呢度既肥牛系好一般既货色,但食落又唔算差,有牛味又唔会好膻。最钟意系D饺子,大大只好饱满😋😋。汤底其实可以选择鸡煲,不过我既重点系食大闸蟹,惊食唔晒咁多野,所以选择左皮蛋芫茜汤。又估唔到都几好味,食咁多大闸蟹,饮下芫茜汤即刻好舒服😂😂。整体感觉好好,因为时间

至于打边炉配料既选择,都系啲大路既丸类,饺子,肥牛等等😲。
最钟意系D饺子,大大只好饱满😋😋。

整体感觉好好,因为时间2.5小时,唔会太赶,真系你食到几多就俾几多你,好满足🤗!只系大闸蟹质素就普通D,但呢个价钱系可以接受既。
2022-11-10