2018-07-08 29 浏览
是日星期五,放工梗系要落兰桂坊chill一chill!一转上兰桂坊就见到呢间Burger Bar,门面细细冇咩特别,见到入面既高脚枱凳。睇到个menu,价钱都唔算贵,就一于试下佢啦~ 店面唔大,但枱同枱之间都唔算逼。采用开放式厨房,客人可以见到野食既烹调过程,仲可以闻到煎扒既香味,但又唔会成间舖都烟雾弥漫、好多油烟味!我地叫左3个burger、2客小食、3杯野饮。 因为得一个厨师同一个侍应,所以野食既上菜速度都唔系太快。首先黎既系饮品:Burger Bar Special Lemonade 自家制清甜柠檬汁($25)Half & Half (Lemonade with Tea) 特制柠檬红茶($28) 两个都系即叫即自己冲既,个人比较中意柠檬红茶,因为有啲茶味,比起就咁柠檬汁有多一个层次。之后就到小食喇:French Fries (Seaweed Powder) 炸薯条(紫菜粉)($22)薯条好好味!尤其是系粗薯,我地特别中意~不过就觉得其实就咁食都已经好好味,紫菜粉有冇都ok哈哈哈Onion Rings 洋葱圈($55)好钟意食洋葱嘅我好啱食~炸得好脆,炸粉都唔会话太厚之后就到bur
是日星期五,放工梗系要落兰桂坊chill一chill!
睇到个menu,价钱都唔算贵,就一于试下佢啦~
店面唔大,但枱同枱之间都唔算逼。

我地叫左3个burger、2客小食、3杯野饮。
因为得一个厨师同一个侍应,所以野食既上菜速度都唔系太快。

首先黎既系饮品:
Special Lemonade, Half & Half (Lemonade with Tea)

之后就到小食喇:
薯条好好味!尤其是系粗薯,我地特别中意~
不过就觉得其实就咁食都已经好好味,紫菜粉有冇都ok哈哈哈
Onion Rings 洋葱圈
Onion Rings 洋葱圈($55)
好钟意食洋葱嘅我好啱食~
炸得好脆,炸粉都唔会话太厚

之后就到burger喇!

呢度嘅burger真心每一个都有惊喜!

Steak Mushroom Beef Burger 大磨菇扒汉堡($128)
超!级!厚!几大个口都唔可以一口咬落去,唯有用刀叉慢慢食啦~
一层牛都已经咁劲,如果嗌埋double decker牛魔王汉堡咪咬都咬唔到?

我哋都好钟意个蘑菇扒,好香蘑菇味,而且同旧牛嘅味好夹~
唔知餐厅用咩酱汁,但个酱配埋块芝士,同成个汉堡一齐食好正~
虽然睇落好heavy,但因为啲生菜番茄好fresh,所以中和咗果种油腻感

Chicken Burger 鸡扒汉堡
Chicken Burger 鸡扒汉堡($85)
个鸡扒好!大!旧!又厚,仲大过个包好多!
而且煎鸡扒好多时都会好干,但呢个唔干不特止,仲好有肉汁添,而且又唔会煎得好油!
Fish Burger 炸鱼汉堡
Fish Burger 炸鱼汉堡($80)
个鱼好!大!块!无炸得太过,但仍然好脆,而且仲系外脆内软嘅!
鱼嘅肉质好好!软软嘅包同个脆嘅鱼一齐食,口感好正!
再加上沙律酱,更加惹味!

整体嚟讲真系几钟意呢间Burger Bar,价钱唔算贵得嚟嘢食质素又高。
差就差在无咩酒可以配嚟饮,但呢到系兰桂坊㖞,食完再慢慢揾bar饮都未迟啦!
强烈建议大家嚟试下呀!