2022-12-25 131 浏览
圣诞节就到,食吓西餐准备迎接。拣咗湾仔一间楼上铺La Moo Moo's Steak and Fires :之前都有食过,水准稳定,套餐抵食我哋每人拣咗嘅套餐包括有Caesar沙律,餐汤系蘑菇汤,再加埋热辣辣嘅餐包:沙律新鲜爽脆,蘑菇汤超浓郁,而餐包又软熟,系一个唔错嘅开始。我哋拣咗烤鸡配阿根廷青酱,同埋美国安格斯肉眼扒。烤鸡嘅份量比想像中多,有三大块鸡扒,酱汁似BBQ汁,而外层再铺上一层阿根廷青酱,微辣有助刺激食欲牛扒嘅份量比想像中大,我哋拣咗五成熟,切开嘅时候生熟度做得好好,肉味浓郁,又唔会太韧,配菜方面有啱啱炸起嘅薯条,脆口有薯味,食到停唔到口。而每一道菜都有提供红酒配对,可以单点一杯,方便唔一定要开一支,每人都可以配合自己口味单点一杯
之前都有食过,水准稳定,套餐抵食