餐厅: 富臨皇宮
资讯:

餐厅: 富臨皇宮
资讯:

2016-04-26 1368 浏览
今日亲戚饭局,因为有老人家关系,所以选择较近的天盛商场酒楼,订位6:30pm来到算多人,不过枱与枱之间都较挤迫,坐下经理就好好礼貌介绍有什么套餐,散点的餐牌选择很少,我们10人都不想麻烦所以点套餐,星期三关系有特价$1980 10款菜式,就呢款不到10分钟经理送上烧鹅一碟,几大碟㖞烧鹅皮都烤的几脆,汁刚刚好,唔老之后d𩠌菜每隔5分钟就上,我们食唔切可能佢见我地肚饿,哈哈张枱真系细左少少,每碟都好足料好大碟,正我最喜欢这款西兰花珊瑚蚝炒虾球,虾球都好大只,唔系冰鲜个种,点埋虾膏一起吃正带子和鲍鱼就不过不失,都系足料 好大碟 呢个套餐系跟大龙虾焗芝士伊面的,不过经理姐姐话临时卖哂转大虾给我们,唯有将就下,来到就有点失望,变了中虾 虾味不足,不过意外地芝士伊面做得几好,唔漏! 味道刚好。小魔女都几钟意食酒楼的蒸鱼,因为特别香滑,但今次真系over cook 条鱼老哂... 我地都食剩😭上汤时菜就较淡味,适合老人家这个鲍鱼仔褔建炒饭值得赞足料,每啖饭都挂汁最后甜点有冻桂花糕冰冻凉凉的,唔太甜,食左咁多野用呢款做饭后甜品超Good..总括一家人叫这个套餐真的超值样样𩠌都好大碟 另外仲有限定优惠

不到10分钟经理送上烧鹅一碟,几大碟㖞
烧鹅皮都烤的几脆,汁刚刚好,唔老
之后d𩠌菜每隔5分钟就上,我们食唔切

可能佢见我地肚饿,哈哈
张枱真系细左少少,每碟都好足料好大碟,正

带子和鲍鱼就不过不失,都系足料 好大碟
带子
虾味不足,不过意外地芝士伊面做得几好,唔漏! 味道刚好。
条鱼老哂... 我地都食剩😭
上汤时菜就较淡味,适合老人家
上汤时菜
这个鲍鱼仔褔建炒饭值得赞