2018-04-13 260 浏览
今日去旺角大扫货,因为「思记outlet」清货,买六件有四折,爽呀!买完野揾野食,周围都好多人,最终嚟左洗衣街呢边,唔驶同人迫。经过越满,有八九成客,见价钱几平咁,就入去试吓。越满二人晚餐 A餐只系$178,B餐$298有七样嘢,样样都几鬼啱食㖞,要个B餐丫!出菜好快,隔左阵啲野就上晒枱。鲜虾米纸卷四件,合格水准。烧猪颈肉大碟,猪颈肉弹牙,都几好食。烧鸡半只呢碟做得几出色,厚肉,用香料腌左,就算唔蘸酱汁都已经好好食。外皮有啲脆皮,又好香香茅味,掂!咖哩软壳蟹唔好食,食唔出有蟹味,唔够热又唔够脆。炒芥兰苗好香口,够晒味。越式炒饭一大碟,好饱肚,但配料太少,用咖哩汁捞埋嚟食会好食啲。饮品两杯可以喺两页饮品list度拣,除左打X𠮶三款唔点得之外。一杯饮品散点都要三十几蚊,但跟餐都唔驶补钱,几抵。热咸柠檬水有半个咸柠。我就拣左最特色越式滴漏咖啡,浓浓咖啡味,底下有炼奶,但太甜!下次要叫少甜先得。六样野食加两杯野饮,都好大阵容。以为啲野食系细细碟,原来都几大份,系抵食既!

经过越满,有八九成客,见价钱几平咁,就入去试吓。

出菜好快,隔左阵啲野就上晒枱。

鲜虾米纸卷
四件,合格水准。

烧猪颈肉
大碟,猪颈肉弹牙,都几好食。

烧鸡半只

咖哩软壳蟹
唔好食,食唔出有蟹味,唔够热又唔够脆。

炒芥兰苗
好香口,够晒味。

越式炒饭
一大碟,好饱肚,但配料太少,用咖哩汁捞埋嚟食会好食啲。

热咸柠檬水有半个咸柠。