2020-02-21
COVID-19 疫情下,人心惶惶,好多餐厅饭店都比较冷清。上网见到抵食6人套餐,避免公众活动,无约亲朋戚友, 自己屋企4个人去食 饭店人数寥寥可数,每枱有足够距离。入门口要量体温和用酒精搓手液。一坐低有一柸自家制凉茶,应该系罗汉果水 除咗以上安全措施,枱面亦放了酒精湿纸巾,餐具经过高温消毒。卫生指数令人感到十心安心6人套餐内容如下,价钱不包括茶介,前菜和加一服务费:前菜跟潮州饭店的差不多,食了一半才记得影相套餐可以拣橙汁或红酒,我地拣左橙汁炭烧半熟安格斯牛肉沙律。烧牛肉味道出色,沙律个汁调得好好味,好开胃。我认为呢个系全个餐最好味的龙虾汤蛋白烩燕窝。中西合璧,燕窝份量比例唔算少。汤好浓,几好!原只蚝皇花胶扒。花胶扒都够大,虽然个汁唔够挂身,但味道恰到好处慢烤脆香茶熏鸭。同个名一样,脆香!皮脆肉香上枱配埋蒸包,加埋酱汁,夹住来食!上汤焗加拿大龙虾(伊面底)古法蒸沙巴花尾趸。鱼好滑,几乎骨都食埋101鲜果拿破仑。呢个利害,本以为是6小件,原来夹了六层不同水果咁高 虽然系6人餐,我地大致上食晒,除左个伊面要拎走。疫情下甚少外出进餐,今次总算大满足!
6人套餐内容如下,价钱不包括茶介,前菜和加一服务费:
前菜跟潮州饭店的差不多,食了一半才记得影相
套餐可以拣橙汁或红酒,我地拣左橙汁
慢烤脆香茶熏鸭。同个名一样,脆香!皮脆肉香
上枱配埋蒸包,加埋酱汁,夹住来食!
上汤焗加拿大龙虾(伊面底)
古法蒸沙巴花尾趸。鱼好滑,几乎骨都食埋