2023-07-09 336 浏览
Antoshimo cafe & bakery 主打冲绳蒸笼饭,佢有几间分店,分别位于钻石山、油塘、长沙湾、荃湾、九龙湾以及新开既黄埔店。经过黄埔新店,见佢套餐$100内仲送甜品,又有无糖乌龙茶,就二话不说入左去;其实佢装修好阔落又有日式风格,我地坐得都好舒服。1. 黑糖柠檬酱油豚肉蒸饭《⭐️⭐️⭐️⭐️》今次拣左豚肉蒸饭(要加$5,原本$85),佢既豚肉普普通通,但胜在有黑糖柠檬酱搭救,而且佢仲加左葱花同埋日本既配料,令口感更丰富更有层次,整体算唔错。2. 蜜糖芥末鸡《⭐️⭐️⭐️》本来想试冲绳海盐焦糖布甸鸡,但可惜卖晒🥲最尾拣左蜜糖芥末鸡,佢个酱加左碎蛋同青瓜,口感提升左,如果佢既芥末味再重少少会更好味,炸鸡肉质正常,我见到佢厨房有个气炸焗,唔知系咪用黎气炸鸡🤭另外,同店员倾计,佢话推介下次试南蛮鸡。3.海盐焦糖雪糕冬甩《⭐️⭐️⭐️⭐️》今次我拣左跟套餐既无料(免费)甜品,其实佢仲有两款要加钱既甜品都好吸引,另外有多款单点冬甩甜品选择,之前已经听过佢既冬甩好好食,今次终于试到!海盐焦糖雪糕冬甩既雪糕好有牛奶味加上佢浓浓既焦糖酱,非常匹配!暖暖既冬甩系烟靭果种口感,有别于平时我地食既冬甩口感,我觉得大家

1. 黑糖柠檬酱油豚肉蒸饭
《⭐️⭐️⭐️⭐️》

2. 蜜糖芥末鸡
《⭐️⭐️⭐️》

3.海盐焦糖雪糕冬甩
《⭐️⭐️⭐️⭐️》
今次我拣左跟套餐既无料(免费)甜品,其实佢仲有两款要加钱既甜品都好吸引,另外有多款单点冬甩甜品选择,之前已经听过佢既冬甩好好食,今次终于试到!海盐焦糖雪糕冬甩既雪糕好有牛奶味加上佢浓浓既焦糖酱,非常匹配!暖暖既冬甩系烟靭果种口感,有别于平时我地食既冬甩口感,我觉得大家不防试下佢地既冬甩😆。