餐厅: Luca
资讯:

2011-11-28 234 浏览
今日原本约左个前辈在沙田食午饭, 前辈话今日咁好天, 不如去大尾笃食, 可以吸下新鲜空气!前辈提议去Luca, 可能时候尚早关系 (1230 左右), 架车可泊在餐厅门口, 超方便. 我地两个人被安排到一张室外的二人台 (有伞), 今日天气凉凉地, 不过有阳光, 加上食客唔多, 个环境相当写意,真系要大大大大赞我地每人都叫左一个午餐, 包括:杂菜汤 - 好多唔同的菜做材料, 不过以蕃茄为主打, 味浓, 口感丰富, 好好味面包 - 好够热, 放块冻都实晒的牛油入去, 立即溶晒, 正牛排并白饭 - 个牛排烧得好香, 系烧, 唔系煎, 块排好 "林", 有牛味, 加上个黑椒汁好惹咪, 而d配菜都唔马虎, 系好新鲜的节瓜粒, 好爽口!附送餐饮, 冻奶茶够香够滑!!!食物质索加埋咁好的环境, 只收咁的价钱, 真系无野好弹, 唯一可改善的, 是侍应门收碟收得太急, 未食完已经问左n 次.

我地每人都叫左一个午餐, 包括:

附送餐饮, 冻奶茶够香够滑!!!

题外话/补充资料: 今次挂住同个前辈吹水, 又唔记得影相...sorry!
2011-11-28