2018-03-15 440 浏览
同女友揸车去开湾仔买野,误打误撞经过船街,见到有间门口几精致既西餐厅,门口又可以偷鸡泊车,有得睇住食令人放心,就入左去坐低,医下肚仔!店内空间十足,楼底高非常舒服大中细台都有,一家大细嚟都得!餐厅主打晚餐+任食甜品套餐,由前菜到饮品可以拣5 道菜!价钱经济实惠,喺港岛区有咁既价钱,仲有甜品任食实属难得!先嚟到喺两个餐汤,我叫左龙虾汤,非常鲜甜,入面仲有几旧8爪鱼,鱼肉,龙虾肉等,份量十足!忌廉汤都香甜,有洋葱等杂菜!餐厅上菜速度都颇快!饮完汤之后,前菜都立马送到!我哋拣左凯撒烟3文鱼沙律同焗田螺薯蓉!两个前菜都足够2 人share食! 三文鱼有一大片,沙律菜鲜甜爽口!田螺焗薯蓉焗得非常爽口,无沙,薯蓉亦都十分入味! 至于今晚既主菜,海盗羊脾扒首先上台,羊脾扒生熟处理恰到好处,整得非常嫩滑,都几juice, 份量十足,香草味浓郁。没有太多膻味! 外脆内嫩,其实唔驶点汁都够味! 跟住有黑椒德国咸猪手,猪手个皮做得十分香脆,黑椒汁辣辣地劲惹味,d肉腌得几入味,少少咸,亦焗得恰到好处,唔会太干,成功保存到肉汁!餐厅除了提供左一般餐厅都会供应既餐饮外,仲提供左好多特色既特饮,好似我咁,就叫左杯姜

店内空间十足,楼底高非常舒服大中细台都有,一家大细嚟都得!

餐厅除了提供左一般餐厅都会供应既餐饮外,仲提供左好多特色既特饮,好似我咁,就叫左杯姜蜜嚟饮!

至于任食既甜品,我哋就叫左意大利芝士蛋糕同纽约芝士蛋糕! 意大利芝士蛋糕朱古力味香浓,忌廉滑溜!纽约芝士蛋就芝士味浓,一啖一件份量啱啱好,食多两件都唔会太滞!

下次肚饿嚟开湾仔,又想食得饱d Double Tree真系不二之选!